In Pimpampukje komt uw kind terecht in een warme huislijke sfeer waar er niet enkel een glimlach is op de gezichten van de kinderen maar ook op die van de begeleidsters.

De zaakvoerster en verantwoordelijke van Pimpampukje is Tifany Minnaert.Voor Tifany is de kinderopvang meer dan opvang alleen. Het is een plaats waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Elk kind is uniek met zijn eigen kwaliteiten en ontwikkellingsnoden.


Vanuit haar diploma kleuteronderwijs heeft ze de vaardigheden om kinderen uit te dagen, om hun grenzen te verleggen en om al spellend te leren. Hun creativiteit wordt geprikkeld zowel in spel als in (knutsel)werkjes. Kinderen die de overstap maken naar het eerste kleuterklasje kunnen dan ook rekenen op extra ondersteuning van haar zowel bij het bevorderen van de zelfstandigheid, als het zindelijk worden, als bij het ontwikkelen van vaardigheden.


Tifany werkte eerder in CKG Glorieux te Ronse. (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteunig) Van hieruit ontwikkelde ze de interesse om opvoedingsondersteuning aan te bieden binnen de kinderopvang. In het CKG leerde ze dat alle kinderen uniek zijn en dat elk kind de nodige aandacht verdient. Hier waren kinderen aanwezig van 0 tot 12 jaar waardoor ze de vaardigheid ontwikkelde om elk kind te stimuleren en uit te dagen op zijn eigen ritme en tempo.Welbevinden, betrokkenheid en veiligheid zijn de pijlers die Tifany hoog in het vaandel houdt.

Tifany begeleidt de opvoedingsondersteuning voor de ouders, coördineert de werking van het kinderdagverblijf en staat ook zelf in de leefgroep.Benedicte Van Haute is 26 jaar en woont met haar vriend in Gent. Omdat haar hart bij kinderen ligt, is ze na het behalen van haar diploma geschiedenis aan de KU Leuven de opleiding Begeleider in de kinderopvang gestart bij VSPW Kortrijk. Benedicte is creatief, leergierig en benaderd elk kind als uniek persoontje.
Benedicte is reeds vaste begeleidster sinds de start van Pimpampukje.


Kinderen zien groeien en ontwikkelen, elk op hun eigen manier, vind ze bijzonder. Daarom zette zij zich in haar vrije tijd graag in als babysitter, als (hoofd)animator in de Chiro en op het speelplein.Marlies Gabriël is 24 jaar en woont samen met haar vriend en 2 kinderen in Waregem.

Na het behalen van haar diploma in het secundair onderwijs, volgde ze een avondopleiding ‘verantwoordelijke in de kinderopvang’ en deed daarna eerste ervaring op. Marlies is betrouwbaar, creatief en behandeld ieder kind op een unieke manier.


Marlies vindt het belangrijk dat iedere kind op zijn eigen tempo kan groeien in een veilige omgeving.  Als moeder van 2 jonge kinderen (1 en 3 jaar) kent ze duidelijk de verschillende stappen in het ontwikkelingsproces en zal ze jullie kapoen daar vol energie begeleiden aan de hand van aangepaste en uitdagende activiteiten. Ze tracht ook de zelfredzaamheid zoveel mogelijk te stimuleren met het oog op de overgang naar de peuterklas.


Tifany, Benedicte en Marlies zullen met veel enthousiasme, liefde en professionalisme jullie kinderen begeleiden in hun eerste levensjaren.